Sayfalar

5 Mayıs 2016 Perşembe

CarrefourSa Alandı (Domain) Teklifim.

Merhabalar..

Bir çalışanız olarak size yazma gereksiniminde bulundum. Çünkü www.CarrefourSa.com olarak online alışveriş sitemizin gereğinden az müşteri potansiyelinin çektiğinin düşüncesindeyim. Bunun nedeni ise çoğu insanın CarrefourSa yazmayı bile bilmemesidir. En basit örnekleri ise Google yada Yandex arama motorundan analiz raporlarına bakarsanız, müşterilerimizin arama motorlarına CarrefourSa yerine karfur, karfursa, carrefur, carefur, carefursa, ve bunun gibi kelimeler yazıp arama motorlarının düzeltmesi sayesinde sitemize ulaşmaktadırlar.


CarrefourSa' nın kendisine klasmanına göre bence rakibi yok ama onun rakibi olma yolunda çalışan Migros, sanal olarak CarrefourSa' yı baya bir ilerisinde olduğunu belirtmek isterim.

Migros internet camiasında akılda kalıcı bir alan adı (domian) sahiptir. www.sanalmarket.com.tr olarak adlandırmıştır. Migros'un bu alandı adı hem Türkçe karakter barındırdığından dolayı bizim Türk insanın aklında kalıcı olarak bir yere sabitlemiştir.

Ayrı olarakta CarrefourSa marketlerinin bir sitesi bence yok.Nedeni ise CarrefourSa bir şirket ama online olarak şirketinin isimi üzerinden bir online alışveriş sitesi yapımı bence tamamiyle aşure tatlısı yapmakla arasında bir farkı yok. Basit bir örnek olarakta www.migros.com.tr girdiğiniz zaman Migros şirketinin bütün marketlerinin ana sitesi olarak ve şirket sitesi olarak tasarlamıştır; www.migros.com.tr sitesinden kesinlikle alışveriş yapılamamaktadır. Online alışveriş yapmak istenildiği zaman www.migros.com.tr sitesindenwww.sanalmarket.com.tr yönlendirme yapılmaktadır.

CarrefourSa' nın böyle bir hata yapması aşure tatlısı yapmak gibi bir şeydir.

Benim size teklifim bu aşure tatlısının içindekilerini ayırmak.

Migros'un nasıl şirketinin sitesi www.migros.com.tr ise bizimde şirketimizin sitesini ayırıp, Migros gibi online alışveriş sitesi olan www.sanalmarket.com.tr gibi ayrı bir online alışveriş sitemiz olmalıdır.

İnsanların akıllarında kalıcı ve internet ortamında daha kolay pratik bir domain telifi sunuyorum.

1. www.-----sa-.com 8 harften oluşan Türkçe karakterli bir site alın adıdır. Son 3 ve 2 harfi Sabancı'nın markasının amblem olan (SA) harfini barındırmaktadır.


2. www.-----sa.com 7 harften oluşan Türkçe karakterli bir site alın adıdır. Son 2 ve 1 harfi Sabancı'nın markasının amblem olan (SA) harfini barındırmaktadır.


3. www.------kapida.com 11 harften 1 sayıdan oluşan Türkçe karakterli bir site alın adıdır. Alan adının akılda kalıcı oranı çok yüksektir.



Türkiye'de yeni sisteme geçildiğinden dolayı İstanbul'a özel olan ad uzantı isimleri olan .ist veya .istanbul olarak elimde CarrefourSa'ya kolay pratik şekilde akıldı kalıcı 10 adet domain ismi hazırladım.


1. www.-------al.ist veya .istanbul - 9 harften oluşan Türkçe karakterli bir site alın adıdır. Bu sitenin domain adının insanlar üzerinden sürekli bir şeyler almayı teşvik etmesidir.


2. www.---------eti.ist veya .istanbul - 12 harften oluşan Türkçe karakterli bir site alın adıdır. Bu alan adının gündelik yaşamımızda sürekli kullanılan kelimeleri barındırmaktadır.


3. www.------itti.ist veya .istanbul - 10 harften oluşan Türkçe karakterli bir site alın adıdır. Bu alan adının pratik ismi ile insanın kafasında kesinlikle bir köşe unutmayacağı ve alışverişe teşvik etmektedir.


4. www.-----ma-----.ist veya .istanbul 12 harften oluşan Türkçe karakterli bir site alın adıdır. Bu alan adının ise Türkiye İstanbul üzerindeki online dünya alışverişi sitesi anlama gelen domain sahiptir. 


5. www.------im.ist veya .istanbul 8 harften oluşan Türkçe karakterli bir site alın adıdır. Bu alan adının farkı ise herkesin sürekli alışveriş yapmaya teşvik etmesidir.


6. www.----im.ist veya .istanbul 6 harften oluşan Türkçe karakterli bir site alın adıdır. Bu alan adının 6 harfle oluşu akıllarda unutulmayacağı anlamına gelmektedir. Ayrı olarakta sürekli bir şeyler almayı teşvik ediyor olmasıdır.


7. www.ma------.ist veya .istanbul 8 harften oluşan Türkçe karakterli bir site alın adıdır. Bu alan adının farkı ise herkesin sürekli alışveriş yapmaya teşvik etmesidir.


8. www.--------da.ist veya .istanbul 10 harften oluşan Türkçe karakterli bir site alın adıdır. Bu alan adının en iyi özelliği site adının dünya üzerindeki her şeyi bulabileceğinizi çağrıştırmaktadır.


9. www.---k.ist veya .istanbul 3 harften 1 sayıdan oluşan Türkçe karakterli bir site alın adıdır. Bu alan adı favori  alan adıdır. Çünkü çok kolay az harfli ve sayıdadır. 4 tuşla siteye girebilmek kadar pratik bir şey yok bence sanal ortamda.


10. www.------m.ist veya .istanbul 7 harften oluşan Türkçe karakterli bir site alın adıdır. Bu alan adı insanların semtlerindeki alışverişin tadını verebilecek bir site adına sahip olmasıdır.





Sizde bu domain (alan adlarının) merak ediyorsanız, mail yolu ile iletişim kurabiliriz. 





Saygılarımla Muhiddin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder