Sayfalar

17 Ocak 2016 Pazar

İşte Araba Kararım

Lanet olsun içimdeki bu araba sevdasına... 

Arkadaşlar bildiğiniz üzeri geçenlerde satın almak istediğim 3 tane kendime araba belirlemiştim. Bu araçlardan Renault Clio RS'e içim daha çok sıcak bakıyordu; ama ayrıntılara girince clio rs bana çok saçma gelmeye başladı. Nedeni ise abi bu sonuçta cliOOOOOO yarısı plastik bir arabaya 44.000€ verilmez diye düşünüyorum, motoruna sözüm yok başarılı bir motora sahip.

Mini John Cooper Works Countryman neden eledin dersenizde spor bir ruhu olmadığını anladım, yanlış düşündüğümü söyleyebilirsiniz ama spor bir araba o kadar yerden yukarda olmamalıydı, JEEP gibi araba o sınıfta olması gerekiyor. Motoru iyi beygiri aşırı iyi ayrı olarak en iyi özelliği 4x4 (ALL4) olmasıdır. Mini'nin en çok hoşuma giden özelliği 4x4 olmasıydı yüksek hızlarda ani şerit değiştirmede mükemmel bir yol tutuşu olduğunu unutmak mümkün değil ( bu arabada korkmadan keskin bir şekilde çok fena makaslar atılır ) ama sen bir JEEP sınıfına laiksin miniiiiiiiiiiii....

Son olarakta seçtiğim araba ise  
" FORD FİESTA RS !!! "
Şuan internette bilgileri olan bir araba 2017'nin sonlarında piyasaya çıkıcak bir arabadır. Bu arabadan etkilenmemin sebeblerinden birisi öncelik Ford markası olmasıdır. Çünkü bilirsiniz Ford'un çıkardığı arabaları bilirsiniz JEEP serisi F150, Mustang, ve Shelby GT yada COBRA'sinden tutun Mustang olsun ve unutmayalım Focus RS.
Sizce böyle bir araba üreten firma Fiesta'yı bence uçurur..! uçurur..! Internettedeki araştırmalarımda Ford'un Fiesta'yı 1.6 motor yapıp 248..!!!!!! Hp ( beygir gücü ) olucağını belirtmiştir. Ayrıca oda yetmeyip 4x4 olabileceğini söylemiştir. Bu konuları arkadaşım Muhammedle (kendisinin Polo GTİ 230 hp + aracı vardır ) paylaştım. Muhammed'de Fiesta'nın başarılı olduğunu söyledi. "Tam bir şaka makinası olur." dedi. Şaka makinası derken 1.6 motor 248 hp ile  nerdeyse geçilmeyecek araba yok; çünkü düşünsenize bu arabayı motorunu modifiye ettiğinizi, en kısa örneği arabayı iyi bir yazılım yaptırılırsa bu araç sadece yazılımla 300+ hp üzeri olur. Allah izin verirse kısmet olursa piyasaya çıktığı zaman alıcam.

Saygılarımla Muhiddin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder